Návrat ku koreňom 2017

Pracovalo sa, tvorilo sa a hlavne dobre bolo….

Ak ste tam neboli a nezažili to, len veľmi ťažko Vám dokážeme opísať vôňu vzduchu, ticho a hudbu prírody, pokoj, kľud, zútulnený kúsok tak trošku mimo civilizovaný svet a predovšetkým skvelú priateľskú atmosféru. Toto nedokáže poskytnúť žiadny ultra all inclusive, v žiadnom obhviezdičkovanom prepychu. Je to luxus prírody, kde sa cítite uvoľnene, spokojne a ak sa to spojí so skvelou partiou foto – nadšencov, alternatívnymi foto – technikami a rôznou staršou foto – technikou stane sa z toho workshop nášho fotoklubu Pix-XL.

Ďalšiu fotografickú „dielňu“ zameranú na historické fotografické techniky – Návrat ku koreňom 2017 nám priniesol druhý júlový víkend. Tentokrát prišli na rad technika Van Dyke a kyanotípia. Teda sa všetko nieslo v odtieňoch farby hnedej a modrej.

Provizórna fotokomora postavená z retro stanu, po našom Temná komora, nám vďaka počasiu ako na objednávku (veď slnko sme potrebovali) mohla slúžiť aj ako sauna. Počiatočné nezdary sa podarilo úspešne odvrátiť a postupne sme sa dopracovali k celkom vydareným výsledkom. Okrem natierania, sušenia a prania papierov sme stihli nafotiť zopár filmov, za výdatnej asistencie našich skúsenejších členov klubu. Vyvolávať filmy sme sa učili už neskoro večer pod dohľadom nášho klubového alchymistu Adama. Vôňu vývojky a ustaľovača cítiť ešte aj teraz.

Ďakujeme všetkým zúčastneným za ozaj veľmi príjemný fotografický víkend. Hotové diela určite vystavíme, veď sa našou prácou chceme trošku pochváliť a ukázať ju aj iným. Nám táto práca prináša radosť, preto sa potešte s nami, o mieste a čase vás budeme určite informovať.

Komentáre pri článku nie sú dostupné.