Uzatvorili sme jednu kapitolu…

Rožňavský Pix-XL fotoklub bol vysnívaný už pred niečo viac ako siedmimi rokmi. Písal sa rok 2010 keď traja kamaráti „blúdili“ Silickou planinou a práve tu sa sformovala myšlienka mať klub.

Od samotného vzniku bol náš fotoklub úzko spätý s cukrárňou na námestí v Rožňave, ktorá si spoločne s nami prešla rôznymi zmenami. Tou poslednou, a pre Pix –XL zlomovou, bolo presťahovanie cukrárne Lilla E Rose z námestia do priestorov Slovenskej sporiteľne, kde nám nateraz chýbajú priestory na výstavy.

Pre nás to nebola iba cukráreň, bolo to miesto, ktoré dalo „domov“ nášmu klubu. Pravidelne raz v mesiaci sme sa tu stretávali – klubovali. Mali sme tu „náš“ oblúk z fotografií. Dvere a výklad cukrárne boli vždy oblepené plagátmi, medzi nimi aj tými našimi, ktoré Vás vítali, pozývali na naše výstavy. Bolo to presne tridsať klubových výstav, 360 fotografií, ktorými sme Vás chceli potešiť a spríjemniť posedenie s priateľmi, deťmi, rodinou…

Samotné priestory cukrárne by sa nám nikdy nestali „domovom“ s pohodovou, priateľskou atmosférou, keby sme nemali Lóriho. Lóránt Szabó, čestný člen fotoklubu Pix –XL, majiteľ našej cukrárne, náš priateľ, on mohol za to, že sme sa vždy cítili príjemne, vytvoril nám priestory na klubové stretnutia, výstavy, bol voči klubu a všetkým členom vždy ústretový a nápomocný a často mal s nami zlatú trpezlivosť.

Ďakujeme mu za všetko, za každú drobnosť, ktorá v konečnom dôsledku pre nás znamenala veľa, prajeme mu v nových priestoroch cukrárne veľa spokojných zákazníkov, tešíme sa na posedenie u neho, bez našich foto – povinností a veríme, že spolupráca klubu a cukrárne si opäť raz nájdu k sebe cestu.

Fotografia je pre nás každodennou súčasťou, no zároveň niečím výnimočným. Toto sa Vám budeme snažiť sprostredkovať aj naďalej, budujeme si nový „domov“ v Čajovni večnej mladosti, a práve tu budeme pravidelne vystavovať , už teraz pre Vás pripravujeme výstavu fotografií vytvorených historickými fototechnikami.

Ďakujeme Vám za podporu a teší nás, že zostávate s nami. ĎAKUJEME!

Komentáre pri článku nie sú dostupné.