Pohľad cez objektív – dojmy z vernisáže

Vo štvrtok, 6.marca 2014 sa konalo otvorenie výstavy fotografii študentov stredných škôl v Galérii Baníckeho múzea „Pohľad cez objektív“. Koľko autorov a kto – nájdete na stránke múzea. Nás však teší, že vystavuje aj niekoľko našich členov.

Celkový dojem z výstavy je dobrý, úroveň prác je rôzna, no nájdu sa tam aj naozaj slušné kúsky (nezabúdajme, že sa bavíme o výstave študentov, kt. s fotkou vo väčšine prípadov ešte len „koketujú“). Najpozitívnejšie z celej akcie hodnotíme samotnú iniciatívu, resp. zorganizovanie niečoho takého a dotiahnutie do úspešného konca. My v klube už veľmi dobre vieme, čo obnáša zorganizovanie výstavy, tak prípadné nedokonalosti organizácie nechajme bokom (máme na mysli neúplné informácie na prvých propagačných materiáloch o čase a mieste konania a pod.).

Čo na otvorení troska vadilo, či chýbalo: na každej podobnej akcii počúvame kilá prázdnych rečí typu „Cieľom tohoto podujatia je…blaa-blaa…“, avšak teraz, keď bola mládež (cieľová skupina) pokope, nikto ani len nenaznačil, že „hellou decká, ide AMFO, vyskúšajte, čo je vo vás“ – pričom súťažná výstava sa bude konať v tej istej galérii(!!!), alebo nedajbože fotosúťaž Národného parku Slovenský kras. Našťastie je mládež vynaliezavá, napr. po akcii sa ohlásila jedna vystavovateľka s prosbou o prehliadnutie jej fotiek a prípadné posúdenie, čo by mohlo byť zaslané do súťaže.

Na otvorení sa zúčastnilo niekoľko členov Fotoklubu Pix-XL  Rožňava. My sme mali dobrý dojem – aj napriek tomu, že ako „kurátori“ sme sa na klubovom stretnutí doosť rozbehli v selekcii fotiek na tuto výstavu a chvíľku sme mali obavu, že na expozíciu neostane dostatočné množstvo fotografii.

Po vernisáži sme kus debatovali s organizátorkou o ďalšom osude vystavených fotografii, bavili sme sa aj o našich štipcových výstavách…uvidíme…

Ak máte príležitosť, zájdite do galérie, oplatí sa.
Veľa vytrvalosti a dobré svetlo pre vystavujúcich praje Fotoklub PIX-XL Rožňava.

Napísať komentár