Ako sme spadli do Rokycanského Koryta 2017

Pred pár týždňami som objavil odkaz na nejaké Rokycanské Koryto – no nerozklikni to … Open-air výstava v koryte rieky Kablava … tak napíšme. Rýchla výmena emailov potvrdila moje predpoklady na akciu, ktorá je podľa môjho gusta. Našťastie som mal doma nejaké dielka Števa Kesiho a pridal sa aj Martin Dulaj, tak sme mali čo vystaviť.

Po príchode na miesto nás čakal stavebný ruch. Príprava „galérie“ prebiehala v plnom prúde a hneď po vyčlenení priestoru sme sa pustili do inštalácie. Musím priznať, že inštalovať rámy v teréne nie je prechádzka ružovou záhradou, ale nakoniec sme to zvládli.

Konečne oddych, čas na nealko pivo a na zoznámenie sa s ostatnými účastníkmi „zájazdu“. Rokycanské Koryto nie je čisto fotografickou záležitosťou, preto okrem vystavených fotografií mali diváci možnosť vidieť aj iné výdobytky ľudskej umeleckej tvorivosti – maľby, foto-grafiky, funkčné fotoaparáty z torty i keramiky a aj nejaké vtáčiky z machu.

Akcia mala aj hudobnú vložku, ktorá ma príjemne prekvapila – spojenie ľudovky s jazzom má niečo do seba. Hlavnú časť programu uzavrelo skupinové fotenie všetkých prítomných. Čo by som ja zvládol na desať cvakov, Martin Vraštil dá na jeden!

Posledné hodiny ubehli grilovaním, komentovaním našej tvorby a príjemnými rozhovormi s ostatnými fanatikmi do svetla. Šéfovi Rokycanského fotoklubu – Jirkovi Horčičkovi som odovzdal tekutý darček z našich končín, ktorý „pečlivě“ odložil na najbližšie stretnutie fotoklubu (predpokladá že bude plná účasť J ). Akciu považujem za vydarenú a veľmi inšpiratívnu. Vytvoriť zo záplavového koryta aspoň na jeden deň kultúrne centrum mesta je podľa mňa chválitebný počin.

Ako som už písal, náš klub zastupovali traja členovia – Štefan Kesi, Martin Dulaj a Ladislav Viszoczky. Som rád že sme mali možnosť pridať výstave trocha „exotičnosti“ a to nielen účasťou klubu z východného Slovenska, ale aj zaujímavou tvorbou. Dúfame že sa ešte naskytne možnosť navštíviť našich „spolubojovníkov“ a možno časom prídu na návštevu aj do našich končín.

http://www.rfotoklub.estranky.cz/

Komentáre pri článku nie sú dostupné.